2011-06-28 11:27:21• hírek • Póti Orsolya

Függőséget okozó tablettákat találtak

A Szatmár Megyei Határrendészeti Felügyelőség munkatársai a hétfői nap folyamán eljárást indítottak egy galaci férfi ellen, ugyanis az ellenőrzések során kábítószer-gyanús tablettát találtak az autójában.

Június 27-én, este 7 óra körül a Petei Határátkelőnél a 34 éves D. Ciprian galaci lakos jelentkezett az országba való belépésre egy Vauxhall típusú gépjármű sofőrjeként. Vele utazott a 34 éves nagybányai férfi, B. Adrian is. A határrendészet munkatársai az iratokon kívül átellenőrizték a gépjárművet is, és a kartámasz dobozában 8 mg Buprenorphine feliratú gyógyszeres dobozra bukkantak.

A dobozban négy szem nyelvalatti tablettát találtak; mint kiderült ezt a gyógyszert a heroin vagy a morfin függőség kezelésére írják fel olyanoknak, akik orvosi és pszichológiai segítséget kapnak. A gyógyszer csak „különleges" receptre kapható, hiszen alkalmazására a szokásosnál szigorúbb követelmények vonatkoznak, és szedése akár függőséget okozhat.

A sofőr azt vallotta, a gyógyszert londoni orvosai írták fel kábítószer függőség kezelésére, de a receptet nem tudta felmutatni a hatóságnak. A férfi ellen bűnvádi eljárást indítottak.


A gyógyszer csak különleges receptre kapható
A gyógyszer csak különleges receptre kapható


Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: